Dansemiljøet nedprioritert

IMG 9860

 I over 20 år har Nesodden Ballettskole stått for mye av dansetilbudene på Nesodden. Her har barn og unge i alle aldre fått være med på barnedans og lek og moro, men også mer seriøs dansetrening i ulike stilarter. Nå står danseskolen i fare ettersom tilbudet om lokaler i kommunen forsvinner mer og mer.

Tirsdag 29. oktober 2013 AV Hanne Beverli

 Nesodden Ballettskole ble startet høsten 1990. Skolen startet med kun noen få grupper og partier, men vokste raskt i omfang og entusiasme. Siden starten har eventyroppsetninger i juletiden vært det årlige høydepunktet for danserne, der de har fått utfolde seg på scenen med kostymer, sminke, stemningsskapende lyssetting og morsomme rekvisitter. Elevene har fått prøve seg på ulike rolletolkninger enten i en gruppe, eller som solister.

IMG_9908Må utsette juleforestillingen

Nesodden Ballettskole har i alle år hatt sitt faste tilholdssted i Samfunnshuset på Tangen, men har det siste året måtte omrokere og flytte på faste timer for å få timeplanen til å gå opp. Den tradisjonelle juleforestillingen blir derfor først å se etter nyttår fordi det har tatt mye tid å komme på plass i faste lokaler. Danserne har måttet reise mellom Samfunnshuset og Tangenten på Tangen og Grendehuset eller Breidablikk på Fagerstrand, i noen tilfeller opptil flere ganger på samme dag. Selv om de nå er tilbake til faste tider på samfunnshuset er det fortsatt frustrasjon over at dansemiljøet blir såpas nedprioritert i kommunen.

«Vi har jo noen flotte og store rom her på samfunnshuset, men de er virkelig ikke egnet for dans. Vi mangler speil, barr og gulvet er så glatt at elevene faller og forstuer og skader ledd og muskler,» sier ballettlærer Agnes Naur Kiss.

 Dansens hus

Agnes forteller om ballettskolens ønske om et ”Dansens Hus” her på Nesodden. Et sted der all dans samles. Alle danseskoler, alle sjangre, men også et sted der yoga og Qi Gong og annen form for trening kan dele lokaler.

«Et sted som vil samle Nesoddens danseinteresserte mennesker hvor man kan dele gleden sammen,» sier hun.

Også blant nåværende og tidligere elever står ønsket om bedre lokaler sterkt. Dansemiljøet på Nesodden er større enn veldig mange tror, og ønsket om et dansens hus deles av svært mange unge og gamle.

«På Nesodden er det svært mange mennesker som interesserer seg for dans. Spør du hvem som helst finner du alltid noen som enten har gått på ballettskolen selv eller som kjenner noen som har gått her. Dansemiljøet burde virkelig settes mer fokus på, sier tidligere elev ved ballettskolen Sunniva Olsen Breines.