Rølpereggae

Band2

Bandet Skoklefall Kartell som består av 5 fedre i midtlivskrisa, opptrådte på lørdag på Flasken for lokale fans. 

Gutta som startet med musikk i tidlig alder, startet et band etter at alle hadde fått barn og var godt etablert i livet. De ser på det som et fristed der de kan koble ut fra familieliv og normal hverdag. De har til sammen 11 barn, og den eldste i gruppa er 48 år.

Gitarist og vokalist Jonas Lange(41) sier det er helt idiotisk, men ”dritfett” å være rockestjerne 3-4 ganger i året.

Spiller musikk for å ha det gøy

Jonas forteller om hva som motiverer dem mest til å drive med musikk så sent i livet, slik de beskriver det selv. ”Når man lærer seg å spille et instrument, så kan man bli akkurat så god at man kan spille med andre og ha det gøy, og det er kult”, forteller Jonas engasjert.

Oppvekst med musikk

Gutta i Skoklefall Kartell vokste opp gjennom 70- og 80-tallet. Det var tiår med rock ’n roll, for både store og små.

”Det var sånn at hvis du spilte i band, så var du veldig kul og da hadde du draget på damene”, forklarer Jonas. Han gikk selv på steinerskolen og startet først med fiolin, før han hoppet over på gitar.

”Snakk for deg selv!” bryter Baard Andersson.  ”Jeg begynte å spille for å møte venner etter skolen med gitaren og kose oss. Etterhvert begynte vi å spille på gata. Vi spilte i to-tre år på Karl Johan, og tjente penger på det”, smiler han.

 Musikken

Bandet beskriver musikken som rølperaggae. De ser på sin egen musikk med både humor og ironi.  ”Vi er blitt for gamle for rock, så vi halverte takten og ble mykere i knærne”, ler gutta.  ”Og så er det jo en del humor i tekstene”.

Det er for det meste lokale tilhører, og bandet er godt likt! Stemningen på Flasken er høy og stadig flere strømmer inn for å se på. Gutta hilser på flertallet av de som kommer. De legger opp til at det skal bli en suksessfull kveld.

Skoklefall Kartell har en full kalender. 7. November spiller de på den nyåpnede Ungdomscafeen på Nesodden. Da vurderer de å gå under navnet ”Meet the parents”.  Veien for gutta ser lys ut!