Startet på Berger Black – nå i Vålerenga

Teo Stensrud Png Copy1

Teodor Arnt Stensrud (17) er født og oppvokst på Nesodden og kan kanskje bli en fotballstjerne – kanskje ikke. Han er uansett for god for Nesodden Idrettsforening (NIF). Like før sommeren byttet han klubb fra NIF til Vålerenga (VIF) – et bytte han er veldig fornøyd med. NIF, derimot, har mistet en av de beste spillerne de hadde på Gutter 19.

Av Lukas Dunne

At Gutter 19 mistet en av sine beste spillere i vår, før en kaotisk høst er trist. Gutter 19 vant serien, men må muligens ut i kvalifikasjonskamper for å nå målet om å rykke direkte opp i første divisjon. Bakgrunnen for den uheldige situasjonen er administrativt rot. Oslo fotballkretsen har valgt å reise sak mot NIF, men NIF skal muligens anke. (Se sidesak)

UN fikk besøke Teodor i hans nye hjem på Bislett.  Til tross for hans nye bo- og klubbtilværelse inne i Oslo, er Teodor fremdeles opptatt av NIF generelt, og laget Gutter-19 spesielt. Teodor mener det er trist at NIF muligens blir trukket i poeng, og at det er så mye slurv fra både hovedtrener, apparatet rundt. Han vil allikevel ikke legge all skyld på klubben – spillerne selv burde også klare å ha kontroll på en så enkel ting.   – Trist, veldig trist, sier Teodor.

Den økonomiske situasjonen til NIF er heller ikke god. Teodor har selv ikke veldig godt innblikk i økonomien til klubben, noe han mener er kritikkverdig. – Det jeg kan si er at kommunikasjonen i styret er utrolig dårlig, og det kunne vært forhindret hvis det var litt bedre kommunikasjon.

Andre metoder 

Å komme til en ny klubb var veldig annerledes for Teodor. – Forskjellen mellom NIF og VIF er stor, hvor skal jeg starte? sier Teodor med ett smil. – For det første så er seriøsiteten og intensiteten på treninger en utrolig stor forskjell. I Vålerenga spiller du med folk som satser og har lyst til å lykkes, og komme langt. På Nesodden spiller du med folk som er gode, men ikke har intensjoner om og nå langt og oppnå guttedrømmen, så alt i alt er det mye høyere tempo her, sier han klart og bestemt.

Rask utvikling

Teodor hadde en rask utvikling på fotballbanen. Han startet på Berger Black som femåring, før de ulike lokallagene på Nesodden slo seg sammen til et felles  -96-lag. Som 15 åring debuterte Teodor på juniorlaget med hattrick, og fortsatte sin suksess på NIF seniors A-lag.

Hva er så det store målet til det store fotballtalentet?  -Hm, det spørsmålet der er vanskelig å svare på. Jeg vil jo nå så langt som mulig, derfor valgte jeg Wang toppidrettsgymnas og VIF. Men jeg har også andre prioriteringer som sikkert kommer til å krasje. Men jeg får se etter videregående, avslutter Teodor.